torsdag 18 oktober 2012

Rödvinsbrässerad långkokt högrev

I söndags hade vi en riktigt god söndagsmiddag.
Långkokt högrev, väldigt lättlagat bara man är hemma för det tar sin tid. Så här gjorde jag:

1,5 kg högrev i bit
2 morötter
1 stor lök
2 lagerblad
0,5 dl kinesisk soya
4 - 5 dl rövin

Sätt på ugnen på 125 grader.
Smörj en eldfast form, formen ska inte vara för stor utan köttet ska ligga lite trångt. Smörj formen, salta och peppra köttet, lägg ner det i formen. Lägg även i de ansade grönsakerna.
Häll på soyan och vinet, täck formen med aluminiumfolie.
Ställ i ugnen och baka i ca 8 timmar.

Ta sedan upp köttet och låt det vila inslaget i aluminiumfolie.
Sila bort grönsakerna och låt skyn koka ihop tills det återstår ca 3 dl. Tillsätt 1,5 dl grädde, salt och peppar samt red såsen.

Servera med lite goda kokta grönsaker och en potatiskaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar