måndag 1 april 2013

Wok med nudlar

Det stämmer bra att man kan lära sig att äta allt (nästan ivarjefall).

Idag var vi och handlade påväg hem från jobbet. Den vanligaste frågan av alla kom upp - vad ska vi äta ikväll!?!?

När klockan närmar sig 17:30 får det inte vara för avancerad matlagning utan gärna något lättlagat. Ok tänkte jag, det får bli wok. Dessvärre är sonen inte så förtjust i min vanliga wok, han gillar inte sweet chili och starka kryddor.

Bäste mig för att göra en variant på fläskkött. Det här hade jag:

500 g rent fläskkött, typ schnitzel
150 g champinjoner
100 g sugarsnaps
halvt knippe grön sparris
1 bananscharlottenlök
1 pkt äggnudlar

Börja med att lägga nudlarna i varmt vatten.
Skala löken och finstrimla grönsakerna. Dessa fräste jag hastigt i lite olja i en wokpanna.
Under tiden grönskaerna fräste strimlade jag köttet. Ta upp grönsakerna, fräs köttet tills det är genomstekt, krydda med salt, peppar och curry. Sedan la jag i grönsakerna, häll av vattnet på nudlarna och blanda ner dem ihop med köttet och grönsakerna. Vill du så tillsätt kokosmjölk för att få lite sås. Själv gjorde jag en soyadressing som man själv fick lägga på sin tallrik.

Så här gjorde jag min soya dressing:

Häll upp ca 0,5 dl vanlig rapsolja, tillsätt 1 msk flytande honung, 1 finhackad röd chili och ett par cm riven färsk ingefära. Har du lime hemma så kan du med fördel tillsätta lite lime saft och lite rivet limeskal. Sedan ska du ha ca 2 msk sesamfrön, rosta dem i en torr panna och tillsätt sedan i dressingen. Vill du ha vitlök, så riv ner en klyfta.

Gott! Man borde äta mer sådan här mat!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar