onsdag 3 april 2013

Parmesankex

Dessa små kex är perfekta som tilltugg till drinken. Dem håller sig om du förvarar dem torrt, det här behöver du till ca 45 kex:

150 g smör
4 dl vetemjöl
200 g riven parmesanost

Skär smöret i kuber. Riv osten, lägg sedan i mjöl, smör och ost i en matberedare och kör tills degen går ihop. Är den smulig så tillsätt lite vatten.

Rulla sedan degen i en rulle som är ca 4 cm i diameter. Lägg in degen i kylskåp och låt den vila där i ca 1 timma.

Sätt på ugnen på 225 grader.
Rulla degen i t ex lite paprikapulver eller i lite torkad rosmarin. Skär degen i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg dem på ett bakplåtspapper.
Grädda i 8 - 10 minuter, låt dem kallna på ett galler sedan är det klart.

1 kommentar: