torsdag 7 februari 2013

God krämig fläskfilé pasta med sidfläsk

En enkel och relativt snabblagad rätt som passar bra en fredagkväll när man kanske inte orkar anstränga sig för mycket!
Det här behöver du till 4 portioner:

200 g rökt sidfläsk
500 g fläskfilé
salt och peppar
olivolja att steka i
400 g tagliatelle pasta eller annan pasta
150 g haricots verts
2 äggulor
2 dl grädde
1 påse färsk spenat (80 g)
1 dl hackade örter, t ex gräslök och persilja

Gör så här:
Tärna sidfläsket och kanperstek det, låt det rinna av på hushållspapper.
Putsa fläskfilén och skär den i skivor, salta och peppra. Stek den i olja.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. När det återstår 3 min av koktiden tillsätter du haricots vertsen.

Häll sedan av pastavattnet. Blanda pastan med kött, sidfläsk, grädde och äggulor. Värm i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med att vända ner en påse färsk bladspenat och de hackade örterna.

Klart att servera! Gärna med ett glas rött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar