fredag 25 januari 2013

Gratinerade jordärtskockor

Denna rätt serverar du till en god köttbit, istället för potatis. Den är inte världens nyttigaste men någon gång ibland kan man äta lite onyttingt.

Det här behöver du till 4 personer:
1 kg jordärtskockor
3 - 4 dl vispgrädde
salt och nymald vitpeppar
1 - 2 vitlöksklyftor
färskriven parmesanost
finhackad persilja

Skala och koka jordärtskockor mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna.
Koka ihop vispgrädden till cirka hälften. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar och pressade vitlöksklyftor.
Skär skockorna i cm-tjocka skivor. Fördela dem i en eldfast form eller i portionsformar. Skeda över grädden. Hit kan du förbereda rätten.

Sätt ugnen på 225°C.
Strö över lite färskriven parmesan och finhackad persilja. Gratinera i ugnen ca 10 minuter eller tills gratängen är gyllenbrun.

Som sagt - ett alternativ till potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar