lördag 5 januari 2013

Gratäng med jordärtskockor

Nu är det helg igen och man ska komma på vad man ska äta till kvällen.
Är det någon mer än jag som blir trött på att jämt äta potatis? Ofta på helgen lagar man till en kötträtt, ska man ha klyftpotatis, gratäng, bakad eller hasselbackspotatis?

Som jag tidigare skrivit så älskar jag jordärtskockor. Gör en gratäng på dessa, det här behöver du:

1 kg jordärtskockor
1 gul lök
salt och svartpeppar
1,5 dl västerbottensost, grovriven
2 dl grädde
1 dl röd mjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Skala jordärtskockorna och skär dem i skivor. Skala löken och skär den i tunna ringar.
Varva lök och jordärtskockor med salt, svartpeppar och grovriven västerbottensost i en ugnsfast form.
Slå över grädde och mjölk och toppa med ytterligare lite västerbottensost. Sätt in i mitten av ugnen och baka tills jordärtskockorna känns mjuka och gratängen har en fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar