måndag 3 december 2012

Skurna pepparkakor

När barnen var små var jag ambitiös och bakade pepparkakor på egen gjord deg.....när dem blev lite äldre så blev det en rulle färdigköpt deg........nu blir det skurna pepparkakor. Väldigt smidigt och gott.

Ju tunnare du skär dem desto godare blir dem, så här gör jag:

200 g smör
2 dl socker
0,9 dl sirap
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat
2 dl skalad mandel
6 dl mjöl

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt sirap, kryddor och bikarbonat, och den grovhackade mandeln samt det mesta av mjölet.
Arbeta degen på lätt mjölat underlag. Dela den och forma två rullar. Platta till rullarna, slå in den i plastfilm, lägg i kylen ett par timmar.

Skär tunna, tunna kakor av degen, lägg på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt dem kallna på plåten.

Ugnen ska vara 175 grader.

Visst var detta enkelt och effektivt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar