måndag 17 september 2012

Pasta Arribiata

Pasta arrabiata betyder arg pasta, kanske beror det på hettan i såsen. Det är en vegetarisk sås med sting i.

Det här behövs till 4 portioner:

250 g penne pasta
8 körsbärstomater eller 2 vanliga tomater
2 msk olivolja
1 msk socker
0,5 gul lök
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
chiliflakes
0.5 röd chilifrukt
2 msk hackad persilja
saften av en halv citron, rivet skal
flingsalt och svartpeppar
1 msk balsamvinäger
hackad persilja till garnering

Koka pastan i en stor kastrull med riklig mängd vatten. Dela tomaten i fyra klyftor.
Skiva chilin. vitlöken, purjon och löken. Värm en stekpanna med olivolja, strö i socker och fräs vitlök, lök, purjo och chili
Häll i tomater, persilja, citron och pasta och rör om.
Krydda med chiliflakes, salt och peppar och ringla över vinäger, servera genast med riven parmesan.

Enkelt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar