torsdag 16 augusti 2012

Stekt makrill


Den röda bortre byggnaden på bilden är restaurangen.

Andra helgen i augusti tillbringade vi på Tjörn. Vi bodde i Skärhamn men åkte även runt på Tjörn, gud så vackert det är där!

På söndagen åt vi middag på Härön. Dit tar du dig med båt över ett ca 10 m brett sund, Kyrksund. Ivarjefall så käkade vi lunch på Restaurang Magasinet. Är man i Bohuslän så ska man väl äta fisk, eller hur?

Min lunch bestod av stekt makrill med vispat kaviarsmör, färskpotatis & rårörda lingon. Det var så himla gott. Makrill är en fisk som jag nästan bara köper rökt men det ska det bli ändring på.
Här hade dem panerat makrillfileér och stekt i smör. Hur kaviarsmöret görs vet jag inte men jag tror att det var vanlig kaviar, typ Kalles. Det gav lite sälta, sedan är det alltid gott med rårörda lingon, det var också lite finskuren salladslök till, se bilden

1 kommentar: