fredag 31 augusti 2012

Pesto


lånad bild

Pesto är en sås som kommer från Italien. Den är god till pasta eller att bara äta till lite crostini, du kan ha den vid tillagning av lax etc.

Det här behöver du:

1 kruka basilika
ca 0,5 dl pinjenötter
1 dl riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
0,75 dl rapsolja
0,75 dl olivolja
salt
lite färskpressad citron

Peston gör du enklast i en blender eller med en stavmixer.
Klipp ner basilikan i en bunke, skala vitlöksklyftorna och tillsätt dem och pinjenötterna, parmesanosten, lite salt och 2/3 av oljorna. Kör i blender eller med mixern, späd med mer olja tills du får en bra konsistens. Smaka av med lite salt och lite färskpressad citron.
Har du ruccola hemma kan du även blanda i när du mixar basilikan.

Mina recept är sällan exakta utan ungefär..........

2 kommentarer:

  1. Så gott det är med hemmagjorda Pesto. Mycket bättre än köpe tycker jag, spelar inte i samma liga alls.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Hej Malin, du har rätt. Har man en gång gjort pesto så vill man inte köpa färdiglagad.
    Har du provat valnötspesto? Den är verkligen god, så har du tid så prova den.
    Kram.....ps du får hålla tummarna för mig i helgen, har anmält mig till Sveriges mästerkock och ska till Gbg på audition :)

    SvaraRadera