tisdag 7 augusti 2012

Marängrutor med vinbär

Så här dags är vinbären färdiga, ofta vet man inte riktigt vad man ska göra med dem. Själv brukar jag frysa dem hela i klasar, dessa har jag till dekoration. Sedan fryser jag även rensade vinbär, dessa brukar gå åt till smoothies.

Här är ett recept på en god kaka med maräng på. Dem är perfekta att ha i frysen när det kommer oväntade gäster, de tinar på några minuter.

Det här behöver du till ca 20 rutor:
75 g smör
1 dl socker
4 äggulor
2 dl mjöl
1,5 tsk bakbpulver
saften av en halv citron
0,25 dl mjölk

Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
2 dl röda vinbär

Sätt på ugnen på 150 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper som smöras.
Börja med att röra smör och socker poröst, rör sedan i äggulorna en i taget, rör även ner citronsaften.
Vänd ner mjölet blandat med bakpulver, tillsätt mjölken sist.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. vispa ner sockret försiktigt.
Bred först ut sockerkakssmeten och sedan marängen. Strö över vinbären.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakat svalna och lossna den från bakplåtspappret.

Skär kakan i 20 rutor eller fler om du vill ha mindre kakor.
Servera kakan med en klick vispad grädde och garnera med en färsk vinbärsklase.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar