lördag 11 augusti 2012

Godaste fläskfilén

Idag har jag lagat den godaste middagen på länge! Visst är det väl så ibland att man inte får till det när man lagar middag? Även om råvarorna är bra så blir det inte hundra.
Men idag var vår middag idag var supersmarrig!
Basen i såsen idag är en av ICAs nya smaksatta creme fraicher, se bild

Det här behöver du till 4 personer:

500 g fläskfilé
3 hg färska champinjoner
smör att steka i
salt
peppar
paprikapulver
1 burk ICAs creme fraiche med senap, vitt vin och scharlottenlök

Börja med att putsa fläskfilén. Skär den i ca 2 c tjocka sneda skivor, platta ut skivorna och dela på mitten. Krydda med salt, vitpeppar och paprikapulver. Stek köttet hastigt, ca 2 min på varje sida.
Under tiden sköljer och skivar du svampen.
När köttet är klart tar du upp det och lägg därefter i svampen och bryn den. När svampen är brynt häller du på 2 dl vatten, så att pannan kokas ur. Lägg tillbaka köttet och tillsätt creme fraichen. Smaka av med mer salt, peppar och paprikapulver.

Servera med rostad potatisar och morötter, ev en sallad också.

Gott och lättlagat!

1 kommentar: