Här är ännu ett recept som passar på en buffé eller som en förrätt.
Getosttarte
ca 15 bitar
Du behöver:
20 st saltiner kex
100 g smör
3 gelatinblad
2 dl turkisk yogurt
200 g philadelphia ost
200 g chèvreost
1,5 dl solrosfrön
Smält smöret, smula sönder kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut detta i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 min.
Smält osten och 1 dl av yogurten, tillsätt de urkramade gelatinbladen.
Rör samman philadelphiaosten med den resterande yogurten, vispa sedan i chèvre blandningen.
Häll upp i formen och låt den stelna i kylen i minst 1 timma.
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna, häll dessa över tårtan.
Servera med fikonconfit och en sallad. Till salladen passar det bra med en vinägrett på citron, honung och olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar