onsdag 15 augusti 2012

Getosttarte kall

Just nu är jag lite insnöad på getost.
Här är ännu ett recept som passar på en buffé eller som en förrätt.

Getosttarte
ca 15 bitar

Du behöver:
20 st saltiner kex
100 g smör
3 gelatinblad
2 dl turkisk yogurt
200 g philadelphia ost
200 g chèvreost
1,5 dl solrosfrön

Smält smöret, smula sönder kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut detta i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 min.
Smält osten och 1 dl av yogurten, tillsätt de urkramade gelatinbladen. Rör samman philadelphiaosten med den resterande yogurten, vispa sedan i chèvre blandningen. Häll upp i formen och låt den stelna i kylen i minst 1 timma. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna, häll dessa över tårtan.

Servera med fikonconfit och en sallad. Till salladen passar det bra med en vinägrett på citron, honung och olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar