söndag 22 juli 2012

Grillade grönsaker

Ibland blir man lite trött på sallad på längden och tvären. Fast visst ser det gott ut med en stor härlig sallad men jag tycker ofta att det inte är någon idé att göra ett sådant fat då det bara är jag och Leif som äter sallad.

Som variant till sallad så är det gott att grilla grönsaker. Det går bra både på grillen och i ugnen.

Här kommer lite förslag men annars kan du nästa ta vad du vill:

2 rödlökar
1 gul paprika
1 röd paprika
1 squash
3 tomater
god olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
lite pressad citron
flingsalt och nymald svartpeppar
ev mozarella eller fetaost

Skala och dela löken på mitten, skär paprikan i mindre bitar, skiva squashen och dela tomaterna.
Ringla över lite olja och blanda runt.
Har du en grillpanna (typ en wokpanna med hål) så lägg grönsakerna där eller lägg dem i en folieform. Grilla dem över glöd så de blir mjuka och får fin färg. Grilla tomaterna sist eftersom det går snabbt.
Blanda grönsaker, lite extra olivolja och vitlök, salta och peppra. Vänd gärna ner lite mozarella eller fetaost.

Dessa grillade grönsakerna passar både till kött och fiskrätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar