tisdag 19 juni 2012

Ugnsbakad lax med majonästäcke

Detta recept är väldigt lättlagat! Kanske inte världens nyttigaste men du kan välja att använda lätt majonäs, det blir lika bra.

Till 4 personer behöver du:

600-800 g färsk lax
0,75 dl majonäs
salt och peppar
färsk dill

Sätt på ugnen på 200 grader.
Skölj och torka av fisken. Lägg den i en smord form med skinnsidan ner, salta och peppra. Klipp dillen och blanda ihop den med majonäsen. Bred röran över laxen.

Sätt in den i ugnen i 20 - 30 min i 200 grader.

Till denna rätt brukar jag ha lite romsås. Blanda 1 dl gräddfil med 1 dl lättmajonäs. Salta och peppra, blanda ner finhackad dill och röd stenbitsrom.

Servera med kokt färskpotatis, lite romsås och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar