måndag 25 juni 2012

Flädersaft

Nu är det dax att göra flädersaft, tänk att vi bara kan gå ut i naturen och laga den allra godaste saft nästan gratis. Så här är mitt recept:

Ingredienser:
30 blomkronor
2 citroner
2 kg socker
50 g vinsyra
1,5 liter vatten

Skölj blomkronorna försiktig, skiva citronerna, varva detta i en hink.

Koka upp vatten och socker, häll detta varmt över blommorna och citronerna.
Täck hinken och ställ svalt i 5 dygn.

Efter 5 dygn silar du igenom tyg. Blanda sedan i vinsyran och häll saften på flaskor och frys den.

2 kommentarer:

  1. Är vinsyran nödvändig om saften ska frysas el drickas direkt? Kanske går lika bra utan...elr?

    SvaraRadera
  2. Hej, tror inte att den är nödvändig för hållbarheten om du fryser eller dricker den direkt men däremot gör den saften lite syrligare vilket jag tycker är gott.

    SvaraRadera