onsdag 4 april 2012

Grissini

Grissini kan var gott att äta till anti pasti, till sallad, soppor eller bara som drinktilltugg. Det finns ju färdiga att köpa men det är kul att göra sina egna.

Av detta recept blir det ca 35 st. Dessa ingredienser behöver du:
75 g smör
3 dl vatten
20 g jäst
500 g vetemjöl
10 g salt
sesamfrön, vallmofrön eller flingsalt.

Smält smöret och ställ åt sidan. Häll i vattnet och lös upp jästen i vätskan. Häll mjöl och salt i en bunke, häll över degvätskan och rör samman. Låt degen jäsa under bakduk i 20 min.
Värm ugnen till 180 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Rulla ut tunna strängar av degen, så tunna du kan. Lägg dem på plåten att jäsa i 10 minuter.
Pensla med vatten och strö över valfri topping, (sesam, vallmo eller salt).
Grädda i 10 - 15 min tills dess grissinin är spröda och gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar