fredag 27 april 2012

Fryst aprikostårta

Detta receptet har jag inte provlagat men jag tycker det låter gott och tror att jag ska testa det till helgen. Det är smidigt med desserter som är frysta, du kan i god tid göra klart den och bara ta upp den i tid innan den ska serveras.
Receptet är avsett för 6 - 8 personer.

150 g torkade aprikoser
1,5 dl apelsinjuice
2 - 3 msk apelsinlikör, Cointreua
2 äggulor
0,5 dl florsocker
2 dl grädde
2 dl lätt creme fraiche

Finhacka aprikoserna och lägg dem i en skål, häll på juicen och likören. Låt detta stå och dra över natten.
Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden och rör i äggsmet, aprikoser och lätt creme fraichen.
Häll smeten i en rund form och täck den med plastfolie. Frys i minst 4 tim.

Vid servering: Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på fat. Låt den stå i kylen och mjukna i ca 30 min.
Garnera med hela aprikoser som fått dra i apelsinjuice.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar