fredag 2 mars 2012

Vitrotskross

Ikväll ska vi grilla med Lina och Stefan. Det blir lite entrecote, fläskfilé, beá och vitrotskross?!?! Visst låter det skumt? Det är en slags potatisstomp som Lina helt har snöat in på. Tydligen är det något som serveras på Kusthotellet.

Så här gör man:
15-20 små färskpotatis
1 stor palsternacka
1/4 rotselleri
2-3 vitlöksklyftor
2 dl crème fraîche

Dela färsk potatisen på hälften. Skala och skär palsternacka och rotselleri i likadana storlekar som potatisen. Skiva 2 - 3 vitlöksklyftor tunt. Hacka färsk rosmarin. Sätt på ugnen på 225 gr, smält smör i en långpanna, rosta potatisen, rotsakerna, örterna och vitlöken i ca 30-40 min. Häll dem i en bunke, krossa det med en "potatisstöt". Blanda i crème fraîche, salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar