torsdag 8 mars 2012

Toast Skagen på Morbergs vis

Det här receptet kommer från Per Morbergs kokbok: Morberg, scenen, livet och konsten att laga mat. En väldigt "trevlig" bok om nu man kan säga trevlig om en bok.

Det här behöver du till 4 pers:
500 g oskalade räkor
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
tsk konjak
1 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
4 skivor vitt bröd
smör till stekning
2 msk finhackad dill
50 g löjrom
1 citron

Skala räkorna och blanda dem med majonäs och gräddfil i en skål. Tillsätt konjak, salt och peppar.
Rosta eller stek brödskivorna i smör.
Blanda ner den hackade dillen i röran precis före servering, så att den behåller sin spänst.
Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.

I ursprungsreceptet så gör han även sin egen majonäs. Alma gjorde toasten enligt ovan fast med lättmajonäs, lite mindre gräddfil och inte löjrom. Fotot är på Almas fina macka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar