fredag 16 mars 2012

Rulader med cornichoner

Tänk att jag under alla år inte lagat mer rulader?! Det är ju hur gott som helst och du kan göra dem på ox-, fläsk- eller kyckling. Variationsmöjligheterna är näst intill oändliga. Här kommer ett med små inlagda gurkor s k cornichoner. Det här behöver du till 4 personer:

600 g tunt skivat ytterlår (6-8 skivor)
1 stor morot
1 gul lök
2 msk fransk senap
100 g bacon
50 g cornichoner
salt, peppar
2 msk tomatpuré
1 liter oxbuljong
3 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé

Skala moroten och skär den i stavar. Skala och skär även löken i strimlor.
Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg på en skiva bacon, lägg sedan på lök, morot och cornichoner. Salta och peppra, rulla ihop ruladerna. Trä ruladerna på grillspett, och fäst ihop dem med tandpetare. Sätt ihop 2 - 3 rulader på varje spett.
Bryn ruladerna i stekpannan på hög värme och lägg dem sedan i en stor kastrull. Fyll på med oxbuljong så att det täcker köttet och tillsätt sedan tomatpurén.
Låt köttet koka på låg värme i ca 45 min eller tills det släpper från spettet. Ta upp ruladerna och lägg dem åt sidan.

Gör gräddsåsen: Koka ner buljongen från ruladerna tills 1/3 återstår- Tillsätt grädden, låt koka upp och smaka av med gelé och ev lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås så red den.
Värm ruladerna och servera dem med gräddsås, svartvinbärsgelé, pressad potatis och gärna lite sockerärter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar