fredag 9 mars 2012

Baguetter

Dessa baguetter är godast nybakade, servera dem på en buffé eller till en god soppa. Degen är ganska lös men det gör bröden saftigare. Till 3 baguetter behöver du:
4 dl vatten
15 g jäst
6 dl vetemjöl special
3 dl durummjöl
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 msk hackad färsk rosmarin (kan uteslutas)

Gör så här: Värm vattnet till ca 37 grader, smula i jästen och rör ut den i vattnet.
Tillsätt vetemjölet, 2 dl durummjöl, rosmarin, salt och olja. Rör ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i rumstemperatur i ca 3 tim.
Skrapa ut degen på väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen utan att trycka ut luften. Dela degen i tre avlånga delar. Vik över varje del en gång på längden och strö över lite durummjöl. Tvinna bröden till baguetter.
Låt jäsa under duk i ca 30 min. Sätt på ugnen på 250 grader, grädda baguetterna mitt i ugnen i ca 25 min eller tills de fått fin färg. Låt svalna på ett galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar