torsdag 5 januari 2012

Smördegsbakelse med räk- och dill stuvning

Visst låter det som en gammaldags förrätt men den är inte att förakta. Detta var något som min mamma tyckte mycket om.

Smördegsbakelse med räk- och dill stuvning
Till 4 personer behöver du 2 smördegsplattor.

Sätt ugnen på 225 grader. Halvtina smördegsplattorna. Skär plattorna mitt itu till kvadrater. Kavla ut dem lite, ca 1 cm åt varje håll.
Lägg smördegsplattorna på en bakpappersklädd plåt. Skär en cirkel mitt på varje kvadrat, skär inte igenom helt. Pensla kvadraterna med uppvispat ägg. Grädda smördegsbitarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem kallna på galler. Ta loss cirkeln försiktigt.

Gör en god stuvning med dill och räkor. Fyll formarna med stuvningen och servera.

Vill du inte göra bakelserna själv så brukar dessa finnas att köpa på bagerier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar