tisdag 24 januari 2012

Heta chiliräkor

Receptet räcker till 4 port:

1 burk Kosterräkor (240 g räkor)
1 purjolök
1 röd paprika
2 hackade tomater
1 vitlöksklyftor
1 burk creme fraiche paprika - chili
salt och peppar

Skölj och skiva purjolöken.Smält en klick smör i en kastrull, häll i purjolöken och pressa ner vitlöken. Låt detta fräsa några minuter. Strimla paprikan och hacka tomaterna, låt detta fräsa på medelvärme under tiden du kokar pastan.
När det är ca 5 min kvar på pastans koktid häller du i creme fraichen och räkorna. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli genomvarmt men låt inte det koka för då blir räkorna sega.

Servera med pasta, rätten blir lite spicy så om du vill ha den mildare så byt ut hälften av creme fraichen mot naturell lätt creme fraiche. Receptet kommer lite sent men tiden har inte räckt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar