tisdag 13 december 2011

Timjanbiffar blev ädelostbiffar

Denna veckan hade jag skrivit att vi skulle äta timjanbiffar på tisdag. Nu blev det så att jag i söndags lagade tre middagar för att förbereda inför denna hektiska veckan.
Hur som helst så gjorde jag en egen variant.

Ädelostbiffar
4 port

600 g nötfärs
en gul lök
1 vitlöksklyfta
ädelost på tub
ströbröd
vatten
salt och peppar
smör

Gör så här:
Blötlägg drygt en 0,5 dl ströbröd med 1,5 dl vatten. Riv den gula löken och pressa i vitlöken i ströbrödet. Tillsätt nötfärsen, salt och peppar.
Rulla 4 stora bullar, gör ett hål med fingret och tryck ner ett par cm ädelost. Nyp igen bullen så att osten täcks.

Sätt på stekpannan, lägg i en klick smör och låt det bli lite brunt. Platta ut dina köttfärsbullar till biffar ca 3 cm tjocka. Bryn dem på båda sidor och låt dem sedan steka ytterligare ca 15 min.

Sås: Ta upp biffarna. Tillsätt 2 dl vatten och koka ur pannan, häll i ca 2 dl grädde och kläm i lite ädelost. Smaka av med salt och peppar. Tycker du såsen är för tunn så red den lite. Lägg i biffarna i såsen och låt allt bli genomvarmt.
Servera med rostad potatis och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar