torsdag 15 december 2011

Struvor

Vackert spröda struvor är traditionell kaka att baka till jul. Till struvorna behövs ett speciellt struvjärn som finns i lite olika former. Struvjärnet skall hettas upp i friteringsoljan innan det doppas. Smeten påminner om pannkakssmet.

Struvor
1 ägg
1 tsk socker
1 dl mjölk
1 dl mjöl

Vispa ihop alla ingredienserna och låt degen stå och svälla ett tag innan du gör struvorna.

Fritering: Hetta upp 5 dl majsolja till 180°. Hetta upp struvjärnet i oljan, låt oljan rinna av järnet och doppa snabbt ner järnet i smeten precis upp till järnets kant. Sänk ner i friteringsoljan och fritera ca 1/2 min tills struvan fått en ljusbrun färg. Ta upp struvan och lossa den försiktigt med en gaffel. Lägg struvorna att rinna av på ett galler. Vänd dem i socker när de svalnat något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar