måndag 12 december 2011

Räkor i het sås

Idag blir det räkor i het sås. Så här lagar jag denna rätt:

Ingredienser:
800 g räkor med skal
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
150 g skogschampinjoner
en burk krossade tomater
1 burk creme fraiche saffran och tomat
tomatpure
salt och cayennepeppar

Gör så här:
Börja med strimla purjolöken och hacka paprikorna, skölj och dela svampen.

Fräs svampen i en stekpanna, när vätskan kokat bort häller du i övriga grönsaker. tillsätt ca 1 msk tomatpuré och de krossade tomaterna. Låt detta småkoka under tiden du skalar räkorna. Tillsätt sedan creme fraichen och krydda med salt och peppar.

Koka ris eller pasta till 4 personer När riset/pastan är klar lägger du i de skalade räkorna i såsen och låter allt bli genomvarmt. Sedan är det klart att servera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar