torsdag 24 november 2011

Syltade kumquats

Kumquats har jag aldrig ätit men det ska vara väldigt gott med syltade kumquats Den här sylten behöver du om du vill laga en av mina förrätter till helgen....recept kommer imorgon.
Här är ett recept på sylten:

10 kumquats
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 dl strösocker
2 tsk balsamvinäger

Skär bort ändarna på kumquatsen. Skär frukten i tunna skivor och pilla bort känorna. Lägg sedan skivorna i en kastrull tillsammans med apelsinjuicen, socker och vinäger. Låt det småputtra tills det mesta av vätskan har kokat in, ca 10 min. Konsistensen ska vara lite seg. Låt detta kallna

Sylten förvaras i kylskåp tills dess att du ska använda den.

Om du gör dessa kumquatsen för att garnera din chokladpavlova så ska du utesluta balsamvinägern-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar