torsdag 3 november 2011

Gryta med svamp, lök, paprika, curry och fläskkött

Om ni är sugna på en enkel och god gryta så får ni här mitt recept på en god vardagsgryta.

Till denna gryta kan du använda dig av en fläskstek, benfri kotlettad, grytbitar eller fläskkött i skivor. Idag kommer jag att använda mej av en benfri kotlettrad.

Ingredienser:
600 g fläskött
1 gul lök
200 g färska champinjoner
1 röd paprika
smör
kinesisk soya
1 dl grädde
curry
salt och peppar

Gör så här:
Skala och hacka löken, skär paprikan i strimlor, skölj och skiva champinjonerna. Skär köttet i 2 x 2 cm stora kuber (eller strimla köttskivorna.
Börja med att bryna lök och paprika, häll sedan över det i en kastrull. Stek svampen och häll sedan över den bland löken och paprikan. Bryn köttet, salta, peppra och pudra på med curry. När köttet är brynt häller du över det bland grönsakerna. Koka ur stekpannan med 2 dl vatten och häll sedan skyn i kastrullen. Ev behöver du lite mera vatten, det ska nästan täck köttet, häll även i lite kinesisk soya. Låt detta koka i ca 1 timma eller tills köttet känns mört. Häll i 1 dl grädde och smaka av med mera salt, peppar och curry. Blir såsen för tunn så red den med lite majzena mjöl blandat i vatten.

Servera med kokt ris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar