fredag 7 oktober 2011

Revben

Idag ska ni få mitt recept på revben. Det är lite olika moment att göra dem, inget svårt men kanske inget du gör helt oplanerat. Dessa reven kokas i liquid smoke. Det är en flaska som brukar finnas vid barbecue såser i välsorterade butiker. Under tiden de kokar gör man en glaze och till sist glacerar du dem i ugnen.

Hickory revben:

Ca 2 kg kamben eller såpass ni själva tycker är lagom.

Lag:
5 liter vatten
0,5 - 0,75 dl liquid smoke
0,75 del vitvinsvinäger
1,25 dl salt.

Koka upp lagen och lägg i revbenen. Kokas i 50 min och låt dem sedan ligga och dra 1 tim i lagen.

Glaze:
1,5 dl Kikkoman soya
1 liter vatten
1 dl apelsinjuicekoncentrat
0,5 flaska ljus sirap
1 gul lök
3 vitlökar solo
100 g ingefära
3 lime, enbart saften
2 - 3 chili.

Skala löken, vitlöken och ingefäran, hacka detta. Även chilin strimlas och hackas. Pressa limen.
Häll lite olja i en kastrull fräs grönsakerna, häll i övriga ingredienser och låt detta koka i ca 1 timma. Därefter mixas lagen, låt den sedan koka ytterligare till en simmig konsistens. Glazen ska kallna innan den används. Hit kan du förbereda.

Du kan med fördel göra glazen någon eller några dagar innan du ska ha den. Även reven kan du göra iordning någon dag innan ni ska ha dem.

Tillagning vid servering;
Sätt på ugnen 225 - 250 grader. Lägg revbenen i en långpanna, pensla med glazen. Sätt in i ugnen och pensla ytterligare någon gång. Revbenen ska glaceras cirka 15 min.

Severa gärna med en god coleslaw och hemmagjorda pommes.

Det kommer att bli glaze över, du kan förvara den flera månader i kylskåp. Den passar även bra som glaze på grillat kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar