torsdag 20 oktober 2011

Mineralsalt

...är ett nytt livsmedel i mitt skafferi!

Mineralsalt innehåller 70% mindre natrium än vanligt salt. För den som är frivilligt eller ofrivilligt oroad över hur saltkonsumtionen påverkar blodtryck och benskörhet är JOZO Mineralsalt med jod ett mycket bra alternativ till vanligt salt. Nu även joderat.
Huruvida den vanliga saltsmaken till viss del är reducerad, är en fråga om personligt tycke och smak, men Jozo Mineralsalt kan användas som vanligt salt vid all matlagning och till bords. Med marknadens lägsta natriuminnehåll har det nu blivit ännu lättare att hålla nere natriumintaget. Skall däremot inte användas vid gravning eller inläggningar, då det saknar den konserverande effekt som vanligt rent salt har.
Vid ett måttligt dagligt saltintag finns det kanske ingen större anledning att välja Jozo Mineralsalt. För den som har problem med blodtryck eller benskörhet och äter mycket extrasaltad mat, kan Jozo Mineralsalt vara ett ypperligt alternativ. Mindre saltsmak eller inte.

Denna information är hämtad från JOZOsalts hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar