tisdag 4 oktober 2011

Indisk kycklingfilé

Med lite mango chutney och kryddor så kan du på ett enkelt sätt laga en rätt som får lite asiatiskt touch.
Receptet idag är min systers och är till 4 pers.

4 kycklingfileér
2 dl matlagningsgrädde
2 skalade tomater
0,5 röd paprika
0,5 grön paprika
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
lite citronsaft
ketchup
1 par msk mango chutney
curry, ingefära, salt och peppar.

Dela kycklingfileérna en gång, krydda dem med salt och peppar, bryn dem och låt dem sedan eftersteka till de är klara (ca 10 min).
Under tiden gör du såsen:
Skär ett kryss i skalet på tomaterna, lägg dem en liten stund i kokande vatten. Häll av vattnet och skala tomaterna.
Hacka tomaterna, löken och paprikorna, skala och pressa vitlöken. Lägg i en kastrull tillsammans med ketchup, citronsaft mango chutneyn och kryddorna.
Låt detta koka 5 min, häll i matlagningsgrädden och smaka av.

Servera med kokt ris (gärna basmati), jordnötter, mandarinklyftor, skivad banan och en sallad.

Väldigt lättlagat och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar