måndag 3 oktober 2011

Persiljestuvade morötter och potatis

Förr många år sedan hände det att vi åt stuvade grönsaker. Typ ärter och morötter på burk, då gjorde du en stuvning och i med grönsakerna. Då tyckte man det var ganska ok.
Idag är jag lite kräsnare och skulle nog inte komma på idén att laga det men däremot en stuvning på egna grönsaker! Så här gör jag min stuvning (till 4 pers)

800 g potatis
2 morötter
2 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
1 knippe persilja
salt och peppar.

Skala och koka potatis. Även morötterna skalas och kokas men inte helt klara (detta kan du göra i förväg).Skiva både potatis och morötter i tunna skivor. Hacka persiljan
Gör stuvningen: Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet, späd med mjölken och grädden till en lagom tjock sås. Vänd ner potatis och morötter, salta och peppra och låt allt bli genomvarmt. Precis före servering vänder du ner den finhackade persiljan.

Servera till lite bräckt kassler, stekt falukorv eller vad du vill.

Vill du ha stuvningen lite nyttigare så minska ner på grädden eller uteslut den helt.
Ha en bra måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar