torsdag 8 september 2011

Kycklingfilé med spenat och ädelost

Snart fredag igen, då vill vi ha något gott att äta och glas rödvin! Vi kommer att äta denna kycklingrätt. vill du så kan du byta ut kycklingfílén mot fläskfilé. Oftast gör jag receptet på 1 kg kyckling, så blir det förhoppningsvis någon matlåda också.

Kycklingfilé med spenat och ädelostsås

1 kg kycklingfílé
200 g färsk bladspenat eller en paket fryst bladspenat
150 g cambozola eller ädelost
1,5 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 - 3 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 - 2 tsk kinesisk soya
salt och peppar
smör

Gör så här:
Skär bort ev hinnor och senor från kycklingfilén, dela varje filé på längden, salta och peppra köttet. Smält smör i en stekpanna, bryn filéerna i stekpannan och låt dem eftersteka ca 10 min. Under tiden fräser du spenaten i lite smör, pressa i vitlöken och salta. Smörj en eldfast form, häll i spenaten, ta upp kycklingen och lägg den på spenaten. Häll i ca 1,5 dl vatten i stekpannan och koka ur den. Häll upp skyn och spara till såsen. Skala och hacka löken, bryn den i stekpannan, häll på stekskyn, soyan och grädden + ev creme fraiche, lägg i cambozolan eller ädelosten. Låt såsen småkoka i ca 5 min, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Gratinera i ugn ca 15 min i 225 gr.
Servera med kokt ris och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar