fredag 26 augusti 2011

Knäckebröd och restaurangtips i London

I våras var familjen i London och där var vi en kväll på en nyöppnad restaurang som drivs av Jamie Oliver och Adam Perry Lang. Restaurangen heter Barbecoa och hade specialiserat sig på kött.
Är ni i London så kan jag rekommendera ett besök. Priserna var helt ok. Vi åt tre rätters och innan förrätten serverades fick vi in en platta med olika bröd (se bilden), fantastiskt gott! Varje gång jag äter hembakt bröd och knäckebröd så tänker jag - varför bakar jag inte oftare?

En vän till mig, Nina har delat med sig av ett recept på hembakat knäckebröd. Tycker att det är passande att lägga upp receptet. Jag har ännu inte bakat det men ska testa inom kort.

Ninas knäckebröd
25 gr jäst
2 tsk sirap
2,5 dl ljummet vatten
4 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl

Jäs 45 minuter
Kalva ut 4 bröd lika stora som ungsplåten, lägg smörpapper under. Pensla rikligt med vatten, strö på flingsalt efter tyckte och smak. Strö över frön efter tycke o smak, jag använder linfrö, solrosfrön, pumpakärnor och annat kul jag hittar.
Grädda 10-15 minuter i 175 grader.

Lite brieost på det och man kommer låååååångt....

Tack Nina, lovar att testa inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar