tisdag 30 augusti 2011

Havtornschutney

I söndags kokade jag havtornschutney, lite annorlunda med morot i men smaken var god. Kanske skulle den varit lite sötare, så jag har tillsatt lite farinsocker i receptet
Kanske är det någon mer än jag som odlar havtorn. I så fall har ni receptet här:

Havtornschutney
4 dl hela bär
2 syrliga äpplen
2 morötter
2 msk ingfära
1 msk färsk chili
2 msk vinäger
2 msk honung
2 msk farinsocker
1 dl socker
1 msk arrowrot.
Skala, hacka och strimla ingredienserna. Blanda allt utom arrowroten i en rostfri kastrull. Koka på svag värme i 20 min eller tills alla ingredienser är genomkokta. Rör om då och då. Rör ut arrowroten i lite kallt vatten och blanda ner i chutnyen. Låt allt koka upp och smaka av. Häll upp på väl rengjorda burkar.

Denna satsen ger ca 1/2 liter chutney, den håller sig upp till ett år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar