lördag 27 augusti 2011

Caipirinha

Idag går Läjets äldsta cykelfest av stapeln för 15:e året. I år är det tydligen 114 par inbjudna och vi är ett av dem. Det har fallit på vår lott att servera förrätt. Så kl 17.00 idag kommer 4 personer till oss, vilka vet vi inte förrän de ringer på dörren.
Fördrink blir en Caipirinha.

Historia: Caipirinhan fick sitt namn omkring 1900 och kommer från en blandning av "caipira" och "Curupirinha. "Caipira" var en term som användes för att hänvisa till de bönder som tidigare levde i skogen, somi sin tur är relaterade till namnet "Curupira" mystisk demon som bodde i skogen, demonens smeknamn var "curupirinha".
Caipirinha ansågs vara ett botemedel mot den influensa epidemi som härjade i landet år 1918. Drinken var rena höjdpunkten, eftersom förutom att vara en god och uppfriskande oclså hade helande egenskaper!

Här är mitt Caipirinha recept till 1 person:
Tvätta och skär en lime i bitar. Lägg frukten i ett whisky glas, tillsätt 1 msk florsocker och 1 msk råsocker. Muddla detta i glaset. Häll på 4-6 cl Pitu rör runt och fyll upp med krossad is. Servera med sugrör och drinkpinne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar